søndag den 12. januar 2014

A new year - new foods

2013 er længe slut og 2014 er startet på en god og mild måde. I året der gik har vi været udfordret med forskellige ting - blandt andet har min mands sukkersyge været lidt vanskelig at styre. Det har resulteret i et par alarm 112 opkald og en del søvnløse nætter. Så i år skal vi kigge på vores kost på en hel anden måde og så krydser vi fingre for, at det kan gøre en forskel.

2013 is long gone and 2014 is starting of mild and kind. The year we left behind offered a variety of challenging experiences. One was my husbands diabetes which is acting up. That means that this year we are looking at what we eat on a different level.

En af de ting der virkelig driller os, er vores trang til hygge og de madvaner der er forbundet med dette. Vi elsker chokolade, chips og kage. Vi forsøger nu at komme dette i forkøbet ved at lave "fornuftige" snacks. Det har vi altid gjort og altid været opmærksomme på, men fokus er nu endnu større. Så derfor har vi lavet grødchips. Ja, det lyder måske ikke rart, men det smager fantastisk. Opskriften stammer fra Diabetesforeningens hjemmeside og er i bund og grund bare havregrød, der er smurt tyndt ud og bagt i ovnen med salt på.

Opskrift:
2,5 dl finvalsede havregryn
5 dl vand
0,5 tsk salt
Bland og kog i gryde i 5 minutter. Lad det køle lidt og smør det tyndt ud på en bageplade og drys salt eller krydderi over. Bag det i varmluftovn ved 175 grader i 45-60 minutter. Bræk det i mindre stykker, når det er kølet af.

One of the things we struggle with is the need to snack. And therefore we have tried to make healthy snacks: oatmeal baked in a thin layer with salt on top. Eventhough it sounds boring it tastes surprisingly good.


Hvis du har andre forslag til lækre snacks som kan bruges, så kom glad!

If you have any other ideas, I will be happy to know.
4 kommentarer:

 1. Kender du "perfect fit"? Det er et pulver du kan bruge i kager, som erstatter alt sukker og 50% fedt. Det bruger vi rigtig meget og du kan ikke smage forskel i kagerne. Det kan købes i de fleste større supermarkeder.

  SvarSlet
 2. det må vist prøver, det lyder nemt

  SvarSlet

 3. Thanks for one's marvelous posting! I certainly enjoyed
  reading it, you are a great author.I will make sure to
  bookmark your blog and will come back later in life.
  I want to encourage that you continue your great work,
  have a nice evening! obat penghilang tato

  SvarSlet